Rahoituspalvelut

Finnvera voi osallistua yritystoiminnan eri vaiheiden rahoittamiseen aina, kun menestyksen edellytykset ovat olemassa. Meille on tärkeää varmistaa, etteivät kannattavat hankkeet kaadu rahoituksen puutteeseen. Niin aloittavat kuin kasvavat ja kansainvälisille markkinoille pyrkivät tai niillä jo toimivat yritykset voivat hakea meiltä lainaa tai takausta liiketoimintansa rahoittamiseen.

Liiketoiminnan aloittaminen

Finnvera voi olla mukana rahoittamassa yritystoiminnan alkuvaiheita lainoilla ja takauksilla silloin, kun liiketoiminnassa nähdään menestymisen mahdollisuuksia.

Finnveran alkutakaus auttaa alkavia tai alle kolme vuotta toiminnassa olleita yrityksiä saamaan rahoitusta pankista erilaisiin investointi- ja käyttöpääomatarpeisiin.

Erilaisiin lainoihin ja takauksiin sekä niiden käyttötarkoituksiin ja myöntämisen ehtoihin voit tutustua tarkemmin verkkosivuillamme.

Kilpailukyky ja kasvu

Kasvava ja kilpailukykyään vahvistava yritys voi hakea Finnveralta lainaa ja takauksia toimintansa kehittämiseen, investointeihin tai kasvuun.

Alle kolme vuotta toiminnassa olleet yritykset voivat saada Finnveran alkutakauksen, joka auttaa yrityksiä saamaan rahoitusta pankista erilaisiin investointi- ja käyttöpääomatarpeisiin. Pidempään toiminnassa olevat yritykset voivat hakea muita Finnveran takauksia.

Voimme myöntää kasvulainaa yli kolme vuotta toiminnassa olleiden pk- ja midcap-yritysten merkittävien kasvuhankkeiden ja yritysjärjestelyjen rahoitukseen. Voimme myös merkitä yrityksen joukkovelkakirjalainaa yrityksen liikevaihdon ollessa enintään 300 miljoonaa euroa.

Lisätietoja lainoista ja takauksista.

Kansainvälistyminen

Kansainvälisille markkinoille tähtäävä yritys voi hakea Finnveralta lainaa ja takauksia toimintansa laajentamiseen ulkomaille. Finnveran tarjoama kansainvälistymislaina on tarkoitettu suomalaisen pk-yrityksen ulkomailla tapahtuvan liiketoiminnan rahoittamiseen.

Finnvera tarjoaa myös kansainvälistymistakausta suomalaisen pk-yrityksen ulkomailla tapahtuvan liiketoiminnan rahoittamisen vakuudeksi. Käyttötarkoituksena voi olla esimerkiksi suomalaisen pk-yrityksen ulkomaille perustettavan tai siellä toimivan tytär- ja osakkuusyrityksen tai toimipaikan investoinnit, kehittäminen tai kasvun rahoitus. Lisätietoja Finnveran lainoista ja takauksista.

Finnvera tarjoaa yrityksellesi myös ratkaisuja vientikaupan maksuriskien kattamiseksi ja rahoitusongelmien helpottamiseksi. Vientitakuisiin ja niiden myöntämisen ehtoihin voit tutustua tarkemmin täällä.

Vienti

Yritykselläsi tulee olla tasavertaiset mahdollisuudet kilpailla kansainvälisillä markkinoilla. Finnveran monipuolisesta vientitakuuvalikoimasta vientiyritykset ja rahoittajat löytävät ratkaisun vientikaupan maksuriskien kattamiseksi ja rahoitusongelmien helpottamiseksi.

Finnveran tytäryhtiö, Suomen Vientiluotto Oy, tarjoaa yhdessä Finnveran kanssa viejille ja rahoituslaitoksille kilpailukykyisiä viennin rahoituspalveluja, kuten vientiluottojen rahoitusta ja korontasausta. Viennin rahoituspalveluilla mahdollistetaan suomalaisia hyödyttäviä vientikauppoja ja suojaudutaan viennin riskeiltä.

Lisätietoja vientitakuista ja niiden myöntämisen ehdoista löydät täältä. Vientiluottojen rahoituksesta ja korontasauksesta voit taas lukea täältä.

image/svg+xml

Myönnetyt lainat tuotteittain 2016

Myönnetyt lainat tuotteittain
Yrittäjälainat Investointi- ja käyttöpääomalainat Joukkovelkakirjalainat
32,9 233,0 8,8

 

Omistajanvaihdosten rahoitus

Omistajanvaihdosten rahoitus
  2012 2013 2014 2015 2016
Omistajanvaihdosten rahoitus 117.9 107.9 87.6 116.5 140.9

 

Myönnetyt takaukset tuotteittain 2016

Myönnetyt takaukset tuotteittain
Investointi- ja käyttöpääomatakaukset Luotollisen tilin takaukset Alkutakaukset Toimitustakaukset
285,1 155,9 43,0 85,9

 

Palveluverkko

Finnvera palvelee asiakkaitaan verkossa ja 15 toimipisteestä. Lisäksi Finnveralla on Pietarissa edustusto, joka auttaa Venäjän markkinoille pyrkiviä ja siellä toimivia suomalaisyrityksiä.

Valtakunnallisesti toimiva kasvu- ja kansainvälistymistiimi palvelee kasvavia ja kansainvälistyviä yrityksiä näiden rahoitustarpeissa. Suuryritykset-yksikön asiantuntijat puolestaan työskentelevät Helsingissä, ja palvelevat sieltä käsin Suomessa toimivia suuria vientiyrityksiä ja vastaavat Finnveran ulkomaisesta riskinotosta.

×

Kerro kaverille

Oma nimesi
Oma sähköpostisi
 
Sähköpostin otsikko
Viesti
 
Kavereiden sähköpostit

 Lisää kaveri